Maślaki w pół godziny
dla całej rodziny.
Prościzna:
-120 gr miękiego masełka,
-3 łyżki cukru pudru,
- 150 gram mąki,
-kilka kropli aromaty waniliowego (lub innego),
Wszystko mieszasz i zagniatasz. Ja podsypuje mąką bo lepi sie troche... łyżeczkami formuje kuleczki welkosci orzecha włoskiego ( w skorupce) , widelcem rozgniatam lekko, robiac wzorek na około, do rozgrzaneo do 175 st celc piekarnika na 15-20 minutek ...
i to wszycho...
W tej wersji dodałam dżemiku zwykłego ale popłynął więc jak masz marmoladę - daj ją - jest trwalsza, okrągłym końcem wygniatam dziurkę na środku i nakąłdam zwyczajnie drobinkę na ciasto.... jak nie masz dżemora to po upieczeniu wlej do wgłębienia polewy czekoladowej drobinkę i niech podstygna :D